AQUA PEEL (hidro mikrodermoabrazija) je tretman koji ima abrazivno tj. eksfolijantno svojstvo ali za razliku od dermoabrazije eksfolijacija se ne vrši direktnim konktaktom sa kožom već vodom pod pritiskom. Na ovaj način se koža dubinski čisti, sva nečistoća izlazi iz kože, koža se dubinski hidrira i kako se tretman radi pod pritiskom ujedno se time podstiču i potkožni mehanizmi.

Prednosti AQUA PEEL-a

AQUA PEEL – hidro mikrodermoabrazija (HMDA) se često kombinuje sa kiseonikom čime se koža dodatno hrani. Ovi procesi se dešavaju unutar kože, na nivou ćelije jer dolazi do hidrriranje ali se i ćelije hrane kiseonikom pa se ubrzavaju potkožni procesi poput proizvodnje kolagena, elastina, podstiču se faktori rasta, itd.
Nakon aqua peel-a se radi najčešće komedoekspresija koja je tada mnogo efikasnija jer je koža hidrirana, komedoni su već delimićno omekšali pa je olakšano čišćenje kože od komedona. Komedoekspresija je bitna jer se time potpuno čisti koža, otpuše se pore i koža lakše prima aktivne susptance, serume i kreme za dnevnu negu koju koristimo tokom i posle tretmana. Ujedno koža očišćena od komedona prirodno funkcioniše zdravije od one koja se ne čisti redovno.

Kombinovanje aqua peel-a i drugih tretmana

U ELPIDA Dermatološkom laser centru se kombinuju različiti tretmani uz aqua peel, pa se uz kiseonik radi i LED terapija, dodaju se različite aktivne suspstance u vidu ampuliranih koktela ali i aplikovanjem seruma koju su bogati hijaluronskom kiselinom i peptidima, kao i faktorima rasta.
Na ovaj način se postiže proces u kome se koža prvo čisti, otvaraju se pore, podstiče se prirodni procesi kolageneze, proizvodnje elastina, poboljšava se cirkulacija, hrane se ćelije. Dalje se unosom aktivnih suspstanci na potpuno bezbolan način, kroz pore na kožu i pod pritiskom (Jet Gun) koža dodatno hrani i podstiče na dalju proizvodnju kolagena, elastina, itd. A tretman se završava aplikovanjem seruma ili kreme, prema indikacijama. Preporučuje se niz tretmana koji će se odrediti prema stanju i tipu kože, a u ELPIDA Dermatološkom laser centru naše kozmetičarke sa dugogodišnjim iskustvom će vam detaljno objasniti i pristupiti Vašoj koži prema ličnoj problematici.

Specijalni tretmani aqua peel-a

Za aknoznu kožu tj. kožu sklonu aknama (bubuljicama) preporučuje se kombinovanje hidromikrodermoabrazije uz komedoekspresiju, gde se posle radi tretman kiseonikom kako bi se koža oksigenizovala i podstakla se cirkulacija a tretman se završava LED terapijom (plavim svetlom) kako bi se ostvarilo dubinsko antibakterijsko dejsto na sve nečistoće i bakterije koje se nalaze u koži. Ovim se lice i čisti ali se vrši i prevencija nastanka novih akni.

Kod anti aging tretmana hidromikrodermoabrazijom se preporučuje prvo čisšćenje i hidratatcija uz otvranje pora HMDA, posle se radi tretman kiseonikom, Jet Gunom pod pritiskom se u tako očišćenu kožu aplikuje serum sa anti aging dejstvom kako bi se koža nahranila i hidrirala (hijaluronska kiselina, peptidi, faktori rasta, vitamini, itd.) i završava se lifting tretmanom sa led terapijom (crveno svetlo) – podstiče se cirkulacija, aktiviraju se ćelije, podstiče se međućelijaska energija, dolazi do sinteze kolagena što sve objedinjeno pozitivno utiče na smanjenje bora i lifting efekat.

Cene aqua peel tretmana

  • Klasičan tretman hidro mikrodermoabrazije – komedoekspresija + hidromikrodermoabrazija : 3.500 din.
  • Za aknoznu kožu: 4.000 din.
  • Anti aging paket: 5.000 din.