Laserska epilacija predstavlja neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine, koja se izvodi aleksandritnim laserom (755nm).
Laserska epilacija tj. trajno uklanjanje dlaka je najefikasniji i potpuno bezbedan metod za otklanjanje neželjenih dlaka.

Kojim laserom se radi epilacija?

Dugopulsni laser ALEXANDRITE 755 nm je laser izbora za efikasno uklanjanje dlačica sa naučno dokazanom efikasnošću u mnogobrojnim kliničkim studijama.
Elpida laser centar ima najnoviju Domino lasersku platformu proizvođača Quanta System iz Milana, koja sadrži dvostruki laserski snop (dve lampe) kojim se postiže maksimalan efekat u što kraćem vremenskom intervalu – poslednja reč tehnologije.

Alexandrite laser za razliku od drugih lasera i IPL sistema ima najkraću talasnu dužinu i samim tim najblaži osećaj “peckanja”, a dodatno kontaktno hlađenje sondom omogućava maksimalno komforan tretman.

Opis tretmana laserske epilacije

Tokom tretmana laserske epilacije oseća se blago peckanje na koži, posebno na delovima kože koji su osetljiviji ili su gušće pokriveni dlakama. Laser deluje na pigment dlake pa je samim tim moguće tretirati isključivo dlake koje imaju pigment (nije moguće tretirati sede dlake). Laserska epilacije sa obavlja tokom faze rasta dlake jer je tada najbolje delovanje lasera i nepohodno je ponoviti tretmane u određenim razmacima.

Laserska epilacija je efikasna na svim regijama pokrivenim dlakama kako kod žena tako i kod muškaraca.

Efekti laserske epilacije

Mehanizam destrukcije folikula dlake, kod ovog tipa lasera, zasniva se na fototermalnom efektu, tj. selektivnoj foto-termolizi. Trajna epilacija podrazumeva značajno smanjenje broja terminalnih (jakih, crnih) dlaka posle tretmana laserom, koji se sprovodi u određenom vremenskom periodu. Taj vremenski period je, po pravilu, duži od ukupnog trajanja svih faza u ciklusu rasta dlake (meri se mesecima). Traje duže od 6 meseci, a najčešće bar 5 godina. Trajnost gubitka dlake zavisi od tipa dlake i od vrste lasera, varira od osobe do osobe i ne može se u potpunosti predvideti.
Posle svakog tretmana, postiže se TRAJNI gubitak 15– 20% dlaka sa tretiranog područja, pa je najčešće potrebno 5–6 laserskih tretmana za KOMPLETNO uklanjanje dlačica.

Broj tretmana laserske epilacije

Broj tretmana laserske epilacije i vremenski razmak između tretmana zavise i od anatomske lokalizacije tretiranog područja, npr. kod uklanjanja nausnica dolazi se na tretman za 4 do 6 nedelja; za pazuhe i prepone na 6 do 8 nedelja; a tretmani za dlake na nogama se izvode na 8 do 10 nedelja. Novoizrasla dlaka (posle tretmana) je ređa i tanja u odnosu na prethodno postojeću, što dodatno doprinosi postizanju povoljnog estetskog efekta između tretmana.
Nemojte zaboraviti da trajni efekat laserske epilacije nije moguć kod plave i sive (sede) dlake.

Kontraindikacije tretmana laserske epilacije

Koža potamnela usled izlaganja suncu ili veštačkim izvorima UVA zraka (solarijum), manje povoljno reaguje na lasersku epilaciju, a istovremeno postoji veći rizik od neželjenih efekata intervencije kao što su: mehurovi usled rascepa u koži, ožiljci, hiperpigmentacije (fleke) i zato, u slučaju potamnele kože, tretman TREBA ODLOŽITI.
Maljavost muškog tipa kod žena je relativno otporna na lasersku epilaciju, te je trajni efekat nemoguć dok se ne ukloni osnovni uzrok bolesti (hormonski ili drugi).

Neželjeni efekti

Nakon tretmana laserske epilacije javlja se lokalna iritacija u vidu crvenila, retko otečenost na mestu delovanja lasera koja traje nekoliko sati a maksimum 24 sata. Nakon tretmana nije poželjno nanositi bilo kakvu kozmetiku na tretirane regije tokom prvih 24 sata već isključivo prati kožu blagim sapunom i vodom.
Kožu nakon laserske epilacije nikako ne izlagati sunčevim zracima niti odlaziti u solarijum.

Cene laserske epilacije

  • Laserska epilacija nausnica: 1.000 din.
  • Laserska epilacija brade: 2.000 din.
  • Laserska epilacija lica: 3.000 – 4.000 din.
  • Laserska epilacija pazuha: 4.000 din.
  • Laserska epilacija prepona: 4.000 – 6.000 din.
  • Laserska epilacija leđa: 10.000 – 12.000 din.
  • Laserska epilacija ruku: 10.000 din.
  • Laserska epilacija nogu: 20.000 din.