Led svetla naučno dokaznao rade na različitim frekvencijama i prodiru u različite dubine kože te tako tretiramo različite indikacije odnosno probleme.

Šta je led terapija?

Led terapija (Light-emitting diode) ili drugačije poznata i kao fotodinamična terapija (PDT – photodynamic therapy) podrazumeva usmeravanje LED svetla različite boje na kožu. Led svetla naučno dokaznao rade na različitim frekvencijama i prodiru u različite dubine kože te tako tretiramo različite indikacije odnosno probleme. Led svetla mogu da se koriste samostalno (kombinovanjem više boja ili usmeravanjem samo jedne boje led svetla) ili u kombinaciji sa različitim tretmanima.

Plavo led svetlo protiv akni

Po kom principu radi plavo led svetlo: Plavo led svetlo emituje svetlo određene frekvencije koje diretkno prodire u sloj kože gde su bakterije koje uzrokuju pojavu akni. Plavo led svetlo pokreće mehanizme unutar kože koji direktno ubijaju bakterije koje izazivaju akni neuništavajući okolno zdravo tkivo.
Plavo led svetlo uništava bakterije, pogodno je i za aktivne (zapaljenske akne), ima antibakterijsko dejstvo pa vrši i prevenciju daljeg nastanka akni, ne isušuje kožu niti dolazi do bilo kakvih neželjenih dejstva kao posle drugih tretmana pa nema perioda oporavka, poptuno je bezbolno. Takođe plavo led svetlo ujedno i dezinfikuje kožu pa je odlično kao priprema za druge procedure ali i aktivira revitalizujuće procese u koži i pogodan je kod oporavka kože od razčičitih povreda.

Crveno led svetlo za anti aging tretman

Po kom principu radi crveno led svetlo: Kao i plavo led svetlo i crveno led svetlo emituje svetlo određene frekvencije koje diretkno prodire u sloj kože gde se odigravaju različiti mehanizmi zaduženi za prozvodnju kolagena i elastina. Podsticanjem proliferacije istih dolazi do postepenog smanjenja bora, postaju pliće a u kombinaciji sa drugim tretmanima ujedno je moguće postići i lifting efekat
Crveno led svetlo prodire u određeni sloj pože gde podstiče enrgiju ćelija, podstiče dodatnu proizvodnju kolagena i elastina, podstiče cirkulaciju što sve ukupno poboljšava opšte stanje kože, pozitivno utiče na bore koje vremenom postaju pliće, a ujedno se vrši i prevencija nastanka novih bora. Terapija crvenim led svetlima je pogodna i za suvu i dehidriranu kožu.

Ljubičasto led svetlo za akne i ožiljke od akni

Po kom principu radi ljubičasto led svetlo: Kako je ljubičasta boja kombinacija plave i crvene boje ona ima dvostruko dejstvo: antibakterijsko i regenerišuće.
Ljubičasto led svetlo prodire u kožu i deluje na bakterije koje izazivaju akne ali ujedno i podstiče regeneraciju oštećene kože. Ljubičasto svetlo se preporučeje kod kože koja je sklona aknama ali nema aktivne-upaljene akne ali kad želimo da vršimo prevenciju nastanka novih akni, i kod one kože koja ima pliće ožiljke od akni. Važno ja znati da nije moguće tretirati tj. uklniti sve vrste ožiljaka od akni. Ljubičasto led svetlo je izbor tretman kod akni koje caljuju kako bi se proces regeneracije kože ubrzao.

Zeleno led svetlo protiv hiperpigmentacija - uklanjanje fleka na koži

Po kom principu radi zeleno led svetlo: zeleno led svetlo ima umirujuće desjtvo (antiinflamatorno dejstvo) i uklanja fleke na koži – hiperpigmentacije.
Zeleno led svetlo prodire u kožu i deluje na redukciju proizvodnje i nagomilavanje melanina koji je zadužen za stvaranje fleka, odnsono hiperpigmentacija.

Žuto led svetlo za zatezanje kože

Po kom principu radi žuto led svetlo: žuto led svetlo podstiče mikro cirkulaciju, dovodi kiseonik do ćelija i podstiće međućelijske procese u koži.
Žuto led svetlo prodire u kožu i deluje na mikrocirkulaciju i međućelijske procese čime se ujedno i podiže nivo energije u ćelijama, podstiče limfnu drenažu pa je pogodno i kod kože sklone zadržavanju viška tečnosti, ali ujedno i uklanja site crvene tačkice po koži kao posledica poremećaja mikrocirkulacije. Kad se u koži pokrenu međućelijski procesi dolazi do opšte boljeg izgleda kože uz jačanje otpornosti same kože, bolji je tonus i koža je zategnutija.

Narandžasto led svetlo za revitalizaciju kože

Po kom principu radi narandžasto led svetlo: naradnžasto svetlo podstiče revitalizaciju kože.
Narandžasto led svetlo je pogodno kod pušačke kože, kože koja deluje sivo i dehidrirano, koža koja je ispošćena posle dužeg izlaganja sunčevim zracima ili manjim povredama. Narandžasto led svetlo ima revitalizujće desjtvo jer podstiče određene procese u koži zadužene za ozdravljenje i revitalizaciju podsticanjem povećanja energije ćelija u koži. Takođe, pogodno je i kod suve i dehidrirane kože jer ujedno podstiče i hidrataciju kožu.

Svi tretmani led svetlima, bez obzira na boju, preporučuju se u trajanju od 30 min. Mogu se koristiti u bilo kojoj kombinaciji ili samo jedna boja.
Protokol led terapije predviđa 4-6 tretmana, jednom do dva puta nedeljno.

 

CENA LED TERAPIJE:

30min. Led terapije (sve boje zajedno ili pojedinačno): 1.000 din.